Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 juli 2023 | 08:30

En ny hajskräckis dyker upp på digitala tjänster idag

”The Black Demon” skulle egentligen ha fått biopremiär i maj. Nu simmar den raka vägen till VOD istället.
Du kommer behöva en större tv-skärm, för idag är det digitalpremiär för nya hajskräckisen "The Black Demon".
 
Hajar som terroriserar badgäster, hajar som terroriserar hela samhällen, hajar som terroriserar Jason Statham - det här är en kär genre sedan Steven Spielberg släppte lös sin blockbuster "Hajen" på bio 1975.
 
Den här versionen ska luta åt sci-fi-hållet, med inspiration ur mayafolkets och aztekernas mytologi. Addera också en gnutta miljöthriller. David Bowles, skapare av serietidningen "Black Demon Tales" som utvecklar filmens story, berättar för NBC News:
 
- Den här filmen är som "Hajen", om hajen skickades av ursprungsbefolkningens gudar för att få mänskligheten att betala för allt de gjort med havet (...) "The Black Demon" är en metafor för de miljökonsekvenser som väntar oss.
 
 
Handlingen? Paul Sturges (Josh Lucas) åker på en idyllisk familjesemester som förvandlas till en mardröm. Från havets djup reser sig en vildsint megalodon-haj som gör allt för att skydda sitt territorium. Strandsatta och under ständiga attacker måste Paul och hans familj hitta ett sätt att levande ta sig tillbaka till stranden innan den slår till igen.
 
Large e1db61b4b2f8675db192c6b9168876e3 do se18 creatorgrowth ac category banner event primeday 700x500
 
Filmen skulle egentligen ha fått svensk biopremiär i maj, innan den blev bortplockad från schemat. Kanske var det sågningarna från amerikanska medier som var orsaken: den ligger på svaga 29% positiva omdömen på Rotten Tomatoes. Recensenterna är bland annat besvikna på bristen på blod och action.
 
Publiken är desto gladare och delar ut 81% positiva betyg på samma sajt. "En blivande kultklassiker", lyder domen. Nåväl... bedöm själv.
 
Från och med dag kan "The Black Demon" ses på tjänster som SF Anytime och Itunes.
 

Se 10 minuter ur "The Black Demon" här:

 
| 10 juli 2023 08:30 |