Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 augusti 2023 | 13:00

Sverigepremiär för "Hypnotic": Ben Affleck söker svar i mystisk thriller

Robert Rodriguez står bakom kameran på ett rafflande mysterium. "Hypnotic" fick aldrig biopremiär men släpps idag på video-on-demand.
Här kommer ett filmtips för dig som gillar invecklade mysterier, kuppfilmer med en twist, eller helt enkelt Robert Rodriguez som regissör.
 
Mannen bakom "Desperado", "Spy Kids", "Sin City" och "Alita Battle Angel" har en ojämn meritlista men han är en filmskapare som ständigt vill underhålla och överraska sin publik. Och de är sällsynta.
 
Och "Hypnotic" låter iallafall lockande på pappret. Här möter vi en sliten Ben Affleck som snuten som fortfarande plågas sedan hans dotter försvann utan ett spår. Ett märkligt bankrån med hypnotiserade gärningsmän ger honom ledtråden han sökt efter - och spåren leder till ett hemligt regeringsprogram.
 
Se trailern här:
 
 
Lite "Gone Girl", lite Christopher Nolan? Jo, det låter inte helt tokigt. Men man får ha i åtanke att filmen fick ett ganska ruttet mottagande av kritikerna: 32% Fresh på Rotten Tomatoes tyder inte på något mästerverk. Publiken satte snittbetyget 5,5 på IMDb.
 
"Hypnotic" fick aldrig svensk biopremiär men har idag landat på video-on-demand-tjänster som SF Anytime, Blockbuster med flera. Där kan den köpas digitalt från 139 kr. Den 11 september kan du även hyra filmen.
 
Har du redan sett "Hypnotic"? Tyck till nedan!
| 21 augusti 2023 13:00 |