Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

9 februari 2024 | 07:00

Streamingpremiär! Så hyllas nya Beckfilmen: "Allt ett fan kan önska sig"

"Fansen blir rejält bortskämda med allt de vill ha" tycker MovieZines recensent.
MovieZine tipsar om innehåll och erbjudanden hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Idag släpps äntligen senaste filmen i en av svensk filmproduktions riktiga långkörare. Och trots att det är nummer 50, saknar "Beck - Dödläge" knappast energi. 
 
En kriminell man, känd för polisen efter ett värdetransportrån där bytet aldrig återfanns, hittas brutalt mördad i sin lägenhet. Under mordutredningen tar historien en vändning med förskräckelse. När en av polisens egna försvinner, blir det också personligt för Martin Beck.
 
Vår recensent Mattias Blomberg tyckte att säsongen dippade lite i mitten, men i "Beck - Dödläge" är "flaggan hissad igen och "Beck" känns som "Beck". Fansen blir rejält bortskämda med allt de vill ha. Nu får vi återigen traditionell uppbyggnad med ett fall att lösa för mordgruppen som är komplett igen efter kaos och avstängningar. Berättelsen utvecklas i mer spektakulär riktning, men den spårar inte ur utanför logikens gränser."
 
Mattias noterade även en svettig spänningsfaktor, en återgång till den sociala medvetenheten i Sjöwall och Wahlöös originalromaner, och en insats från Peter Habers som är en av seriens bästa.
 
"Beck - Dödläge" och samtliga tidigare Beckfilmer med Peter Haber finns att streama på TV4 Play+.
 

Streama "Beck - Dödläge" på TV4 Play+

 
 
Vad tyckte ni om "Beck - Dödläge"? Kommentera gärna nedan.
| 9 februari 2024 07:00 |