Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

13 januari 2024 | 18:00

Streama alla avsnitt av "Monarch: Legacy of Monsters" gratis på Apple TV+

Nu finns hela (första?) säsongen av Apples nya monstersserie tillgänglig att streama på tjänsten, och den förtjänar en chans av alla monsterdiggare.
MovieZine tipsar om innehåll och erbjudanden hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
"Monarch: Legacy of Monsters" ingår i Legendary och Warner Bros. så kallade MonsterVerse, som inleddes 2014 med amerikanska rebooten av "Godzilla". Därmed utspelar de sig inte bara i samma fiktiva universum, utan händelserna tar också sin avstamp i såväl "Godzilla" som "Kong: Skull Island". 
 
Och den gör det riktigt bra.
 
I parallella tidslinjer får vi delas följa skapandet av den hemliga organisations Monarch, dels två halvsyskons jakt på sin försvunne far och hans koppling till organisationen. Det känns inte som ett måste att ha sett alla tidigare filmer och serier i MonsterVerse. Jag har inte gjort det, och hade ändå inga svårigheter att hänga med i handlingen.
 
"Monarch: Legacy of Monsters" levererar helt enklet än fängslande och underhållande historia, med konspirationsteorier och hemliga organisationer. Med riktigt snygga monsterscener och kanske framför allt bra karaktärer som det är svårt att inte känna för.
 
Far och son Kurt och Wyatt Russel spelar dessutom samma person, Lee Shaw, i de olika tidslinjerna. Vilket ger en extra och förvånansvärt effektiv dimension till avsnittet. De är onekligen oerhört lika.
 
Om det blir en fortsättning vet vi ännu inget om, men säsongen verkar ha gått bra hos Apple TV+ och med tanke på det där slutet så är det värt att hålla tummarna lite extra hårt.
 
Du som ännu inte har skaffat Apple TV+ kan ta del av en gratis provperiod på 7 dagar. Det ger dig möjlighet att streama "Monarch: Legacy of Monsters" och flera andra filmer och serier från Apple, helt utan kostnad! (Erbjudandet gäller nya kunder. Ett vanligt månadsabonnemang kostar 99 kronor.)
 
 
 

Läs också (men bara om du redan har sett hela säsongen): Godzilla-serien slutade på topp: "Ett av de bästa sluten på en säsong någonsin"

 
| 13 januari 2024 18:00 |