Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

13 januari 2024 | 12:00

Godzilla-serien slutade på topp: "Ett av de bästa sluten på en säsong någonsin"

MovieZine snackar med "Monarch: Legacy of Monsters"-skådespelarna om det oväntade och spännande cliffhanger-slutet av den första säsongen.
Spoilervarning om du inte har sett färdigt den första säsongen av "Monarch: Legacy of Monsters". 
 
Den första säsongen av "Monarch: Legacy of Monsters" har låtit oss tittare bekanta oss med en hel del olika monster under säsongens gång. Godzilla har ju länge varit en del av marknadsföringen för serien, men under säsongsavslutningens allra sista sekunder så klämde man till slut även in... King Kong
 
MovieZine fick chansen att snacka lite kort med skådespelarna Anna Sawai, Kiersey Clemons och Ren Watabe om slutet på den första säsongen, vilket man själva verkar vara otroligt nöjda med. Och vi hinner även med att prata lite om vad man hoppas få se i nästa säsong (om det blir någon, den är inte officiellt beställd ännu).
 
 
Relativt tidigt under säsongen fick vår trio träffa på Godzilla. Men det dröjde alltså till det allra sista avsnittet innan King Kong fick kliva in i berättelsen!
 
Vi går rakt på sak. Hur reagerade ni när det stod i manuset att säsongen skulle avslutas med en King Kong-cliffhanger?
 
Kiersey: Oh, det här är första gången vi fått prata om det!
 
Anna: Ja, äntligen!
 
Kiersey: När jag läste det så kände jag på mig att folk skulle älska det. Det är bara en sån där typisk grej när man är ett riktigt fan av något. Oavsett om det rör sig om någon bok, en serietidning eller något annat med en stor fanbas... och det här kändes som precis en sån sak. Där ett sånt här slut verkligen kan få bli kronan på verket. Alltså, jag tycker helt ärligt att det här är ett av de bästa sluten på en tv-säsong någonsin. 
 
Det är "Twin Peaks" och det här helt enkelt?
 
Kiersey: Haha, jag sade "ett av de bästa". 
 
Anna: Jag kunde inte heller förstå det först, att det var såhär man tänkte avsluta säsongen. Jag vet ju att jag är en del av serien själv, men just där och då blev jag bara så nyfiken på vad som ska hända sen! Så jag ville att skaparna skulle berätta det för mig direkt. 
 
Ren: Jag, håller helt och hållet med. 
 

"Just vår lilla trio här kastades ju in i den här berättelsen lite från sidan"

 
Anna Sawai, Ren Watabe och Kiersey Clemons i den första säsongen av "Monarch: Legacy of Monsters". 
 
Nu vet vi ju inte om det kommer att bli någon andra säsong. Eller det kanske ni vet, men vi tittare hoppas ju i alla fall på att det kommer att komma fler säsonger. Så vi kan få svar på vad som händer sedan. Om vi nu får en ytterligare säsong, vad hoppas ni själva att vi får se mer av i fortsättningen?
 
Ren: Förhoppningsvis kan vi få utforska något som vi inte har fått se något av än, något helt nytt alltså. Något som kommer från det här universumet men som inte har gjorts på film eller tv ännu. Det hade varit kul!
 
Kiersey: Jag hade gärna velat få in en riktig skurk-berättelse. Kanske att någon av oss tre får visa upp en lite ondare sida, eller något sånt. 
 
Anna: Nu kan jag inte prata för hela serien, men just vår lilla trio här kastades ju in i den här berättelsen lite från sidan. Och vi fick liksom leta fram svaren på olika frågor allt eftersom. Så i nästa säsong, om det blir någon, så hade jag velat att vi fick göra något som vi själva hade initierat. Så att det är vi som startar något, snarare än att vi måste reagera på att massa oförutsedda grejer råkar hända omkring oss. 
 
 
Hela den första säsongen finns nu tillgänglig hos Apple TV+. Nu återstår det bara att se om Apple kommer att lägga en beställning på en andra säsong också. Serien har troligtvis inte varit billig att producera, men det vore ju inte humant att låta oss tittare bara få några ynka sekunder med King Kong? 
 

Läs också: Nya Godzilla-serien inspirerades av ett hyllat "Game of Thrones"-avsnitt

 
Vad tyckte du om den första säsongen av "Monarch: Legacy of Monsters"? Håller du med om att cliffhangern på slutet blev ett av de bästa någonsin? Kommentera gärna nedan!
| 13 januari 2024 12:00 |