Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

4 augusti 2016 | 11:30

"Stranger Things" teasar möjligt TV-spel i 8-bitar

Skaparna diskuterar hur de ska tackla att barnskådespelarna blir äldre och pratar om möjligheterna att berätta genom ett 8-bit-spel.
Netflixs nya mysterie-serie "Stranger Things" har tagits emot väl av tittarna, som efter säsongens stora cliffhanger självklart suktar efter mer. Även om det mesta hann förklaras i första säsongen, finns det en del lösa trådar kvar och bröderna Duffer som ligger bakom serien (och "Wayward Pines") försäkrar att de har mycket material kvar för framtida säsonger om den lilla staden på 80-talet och dess bisarra karaktärer.

Netflix har inte officiellt givit klatecken för en andra säsong ännu, men det är nästan en garanti. Men en utmaning som följer av att ha skapat mestadels barnkaraktärer (förutom Winona Ryder som mamma) är såklart åldrandeprocessen. Skådisarna är i samma ålder som sina karaktärer, men då det tar ett tag att spela in berättelserna är det ofrånkomligt att de kommer att växa förbi sina rollkaraktärer inom kort. Skaparna Matt och Ross Duffer fick frågan av IGN och säger att de kommer utnyttja det till sin fördel:

- Vi får följa "Harry Potters" exempel och spola fram ett år. I Gaten Matarazzos (Dustin) fall har hans röst redan mörknat en del, till den grad att vi inte ens kunde göra ADR med honom. Vi fick pitcha upp hans röst. Han har växt, sa Matt i intervjun. Jag hade verkligen velat börja vid julen direkt efter, men det är helt enkelt inte möjligt så vi tänker hoppa fram ett år. Alla är ett år äldre och vi får arbeta med vad de har gått igenom sedan dess i manuset.

- Det är faktiskt spännande att diskutera detta eftersom vi måste fråga oss själva "vad har hänt på ett år?" Det öppnar i själva verket upp för fler möjligheter i berättandet. Karaktärerna har förändrats och publiken får fylla i luckorna kring vad som har skett under året. Det tycker vi är spännande. Så vi vänder helt enkelt det här med tidshoppet på grund av att barnen har växt till vår fördel, fortsatte Ross.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Fan art av Matheus Bitencourt.

När en reporter frågade om luckorna kunde fyllas i genom en serietidning, verkade det gå upp ett ljus för bröderna.

- En jättebra idé! Men vad jag verkligen vill ha är ett TV-spel, utbrast Ross.

- Ett 8-bit-spel... Flera av fansen har skapat fan art i 8-bit som är helt fantastisk, fyllde Matt i.

Med tanke på "Stranger Things" flirt med 80-talet vore det en grym idé att låta fansen utforska Upside Down och Hawkins labb till synth-toner och 8-bit-grafik i väntan på nya säsonger.

Hade du velat ha ett sådant spel?
| 4 augusti 2016 11:30 |