Serie

Skribent

Viktor Eriksson

16 januari 2024 | 14:15

“Stranger Things”-stjärnan säger att hans åsikt om kriget mellan Hamas och Israel “misstolkats”

"Jag vill bara ha fred och säkerhet för alla oskyldiga människor som påverkas av den här konflikten."
Skådespelaren Noah Schnapp, känd för sin roll som Will Byers i “Stranger Things”, har postat en ny video på Tiktok där han säger att hans åsikter om kriget mellan Hamas och Israel misstolkats.
 
–  Jag känner att mina tankar och åsikter har misstolkats så grovt att de inte liknar något som jag verkligen tycker, säger Noah Schnapp.
 
Skådespelaren nämner inte någon specifik sak som han tycker misstolkats och fortsätter.
 
– Jag vill bara ha fred och säkerhet för alla oskyldiga människor som påverkas av den här konflikten.
 
Den 7 oktober 2023 postade Noah Schnapp en nu borttagen video på Tiktok där han kritiserade följare som han upplevde stöttade Hamas våldsdåd i Israel och sa att det gjorde honom som judisk amerikan rädd. I en senare video syntes Noah Schnapp sedan skratta med några andra och hålla upp klistermärken med slogans som “Zionism är sexigt”. Något som han fått mycket kritik för online.  
 
– Jag har haft många öppna diskussioner med vänner som har palestinsk bakgrund och jag tycker att det är väldigt viktiga konversationer att ha och jag har lärt mig mycket och en av sakerna jag tagit med mig är att vi alla hoppas på samma sak: Att de oskyldiga som kidnappats och hålls som gisslan i Gaza får återvända till sina familjer och att oskyldiga liv slutar att spillas i Palestina, säger Noah Schnapp i sin senaste video.
 
– Jag hoppas på att få se de två grupperna en dag leva i harmoni med varandra i regionen
| 16 januari 2024 14:15 |