Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

22 juni 2020 | 14:15

"Stranger Things"-skaparna vet redan slutet på den populära serien

Fansen väntar fortfarande på den fjärde säsongen av "Stranger Things", men seriens skapare har redan planerat för hur man ska kunna avsluta serien helt.
Deadline släppte under midsommarhelgen en halvtimmas Zoom-intervju med bröderna Matt och Ross Duffer, skaparna bakom "Stranger Things". De avslöjar givetvis ytterst lite kring vad den nya, fjärde säsongen kommer att handla om - då samtalet snarare fokuserar på Dufferbröderna själva och hur det kommer sig att de gjorde serien från början.
 
De avslöjade däremot att man ser varje säsong som ett relativt fristående projekt och att det var väldigt osäkert om man skulle få göra en andra säsong, under tiden som den första spelades in. Vilket är varför den första säsongen gjordes på ett sätt som inte krävde fler säsonger, men Netflix pressade dem att arbeta fram en 25 sidor lång vision för hur resten av serien skulle kunna se ut om de fick fortsätta med fler säsonger. Det är dessa sidor, "som bara en handfull personer har sett", som har legat till grund för de nya säsongerna och här finns även sättet som skaparna vill avsluta serien med.
 
- Vi har ett tydligt slut som vi arbetar mot. Vi vill inte hålla på för länge med serien, så vi inte hinner tappa spänningen eller glädjen i vårt skapande. För då lär säkerligen tittarna tappa intresset i samma veva, berättar bröderna i klippet.
 
Den fjärde säsongen kommer att fokusera en hel del på karaktären som det hintades om i eftertexterna av den tredje säsongens finalavsnitt - och som sedan bekräftades i det första klippet från säsongen (nedan). Spoilervarning om du inte redan har sett det och vill gå in blank inför den nya säsongen. 
 
 
Det positiva med nyheten kring att Dufferbröderna redan har ett slut för serien i åtanke, är att det var Netflix själva som pressade duon att plocka fram de 25 sidorna. Sannolikheten för att vi kommer att få ta del av hela Dufferbrödernas "Stranger Things"-vision är därför väldigt hög, det finns ju för ett fan inget mer frustrerande än när en tv-serie läggs ned i förtid. Men nästan lika frustrerande kan det vara att få se en av sina favoritserier hålla på alldeles för länge och tappas fokus under sina senare säsonger, vilket vi nu inte behöver oroa oss för.
 
I nuläget har Netflix bara lagt en beställning på en fjärde säsong, men med tanke på seriens populäritet och att det på skaparna verkar finnas mer att berätta (enligt deras 25 sidors-plan) även efter den fjärde säsongen... så kommer vi förhoppningsvis åtminstone få även en femte säsong. Det är oklart exakt när vi kan förvänta oss en premiär av den fjärde säsongen, men den är förväntat till någon gång under 2021.
 

Läs också: Vi bjuder på årets mest underhållande "Stranger Things"-intervju

 
Tycker du att det är positivt att "Stranger Things"-skaparna redan planerar för slutet av serien - eller hade du hoppats på att serien skulle fortsätta i många år till? Kommentera gärna nedan!
| 22 juni 2020 14:15 |