Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

13 oktober 2016 | 06:00

"Stranger Things" skapare medger att många fan-teorier om nästa säsong stämmer väl

"De flesta är fel, men jag har läst några som är korrekta eller nästintill", säger Matt Duffer.
Visst kan Hollywood ofta kännas avlägset och som ett eget litet Upside Down som sköter sitt medan vi lever i våra liv och portalen mellan dessa världar öppnas bara och låter oss märka av varandra i samband med en ny premiär. Men "Stranger Things" skaparbröder Matt och Ross Duffer läser minsann fansens egna teorier i internetforum och medger till och med att en del av gissningarna inför säsong 2 stämmer väl med vad som kommer att hända i de nya avsnitten.

- Även om de inte blir de slutgiltiga titlarna på avsnitten fungerar de fortfarande som stora ledtrådar. Men de är också tvetydiga nog för att ingen ska kunna lista ut det, säger Matt till The Hollywood Reporter. Vissa fan-teorierna på nätet är otroliga. De flesta är fel, men jag har läst några som är korrekta eller nästintill. Heter det Reddit? Några där har lyckats komma fram till svaren baserat på avsnittens namn.

- Vissa teorier är riktigt smarta och genomtänkta. De är inte kattskit. Jag älskar att läsa dem, tillägger Ross.

Om de ändå kunde avslöja vilka teorier som stämmer! Men det verkar garanterat som att vi får se mycket mer av Upside Down. Förhoppningsvis innebär det också att Eleven fortsätter att vara en av de största karaktärerna.

- Säsong 1 känns nästan som en avslutad film i sig. Det beror nog på vad som hände med Will och konsekvenserna av att spendera en vecka i Upside Down. Nästa säsong handlar om att utforska det, säger Matt. När vi väl började arbeta på säsong 2 började vi utöka seriens mytologi. Det finns inga gränser eftersom det rör sig om en annan dimension. 

Den kommande säsongen får 9 avsnitt, vilket är ett lite udda antal. Inte 8 som i den första säsongen och inte heller 10 som är ganska standard. Bröderna Duffer bekräftar i samma intervju att det beslutet grundar sig på helt rätt anledning: Netflix vill helt enkelt ge dem friheten att berätta "Stranger Things" på bästa möjliga sätt, oavsett antal avsnitt. 

- Den här gången bygger vi upp mytologin med vetskap om hur vi vill att karaktärerna och handlingen ska sluta. Vi har en bättre plan nu än för två år sedan.


Vad tycker du om "Stranger Things"? Har du någon bra teori inför säsong 2?
| 13 oktober 2016 06:00 |