Serie

Skribent

Alexander Kardelo

17 maj 2017 | 08:45

”Stranger Things” säsong 2 är färdigfilmad

”Vi tar många risker. Folk kommer bli förbannade. Folk kommer bli taggade.”
Det är snart ett år sedan Netflix-mysteriet ”Stranger Things” hade premiär. Med sina nostalgiska 80-talsreferenser och en övernaturlig mysrys-stämning blev serien snabbt en snackis, och en andra säsong var given.

Nu är fortsättningen färdiginspelad och blir redo för premiär lagom till Halloween. Men det blev en krävande inspelning för skådespelaren David Harbour, som berättar att han var riktigt nervös för att komma tillbaka som polischef Jim Hopper i en ny säsong:

- Då visste vi inte vad vi gjorde. Nu vet vi att det är väldigt speciellt, och vi känner ett stort ansvar gentemot fansen. Det gör mig livrädd. Vi vill inte råka ut för en sämre andra säsong. Jag tänker igenom varje scen mycket mer. Vi har något fantastiskt här, men vi känner också pressen.
 
 
Harbour avslöjar också för Deadline att den nya säsongen tar många risker, som kan dela publiken.

- Det är som att vi har skapat vaniljglass i den första säsongen. Den är ljuvligt god, men man kan inte bara göra vaniljglass på nytt i säsong 2. Man måste skapa jordgubbsglass. Några kommer älska den, andra föredrog vanilj. Vi tar många risker. Jag tror att folk kommer bli förbannade på saker. Jag tror också de kommer bli glada och taggade, när vi går vidare på den här resan.

I ”Stranger Things” syns också Winona Ryder, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery och Noah Schnapp.

Bland nykomlingarna i säsong 2 finns "Goonies"-skådisen Sean Astin, Brett Gelman, Will Chase, Dacre Montgomery, Linnea Berthelsen och Broadway-stjärnan Sadie Sink.

”Stranger Things” är tillbaka med nya avsnitt den 31 oktober.
| 17 maj 2017 08:45 |