Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

14 juni 2022 | 17:00

"Stranger Things": 6 första bilderna från säsongsfinalen

Netflix har släppt sex bilder ur avslutningen på den fjärde säsongen av "Stranger Things". Varning för en mindre spoiler i en av de nya bilderna.
Den 1 juli återvänder "Stranger Things" med den fjärde säsongens två sista avsnitt, innan seriens många fans tvingas vänta ett par år (troligtvis minst två i alla fall, baserat på tiden mellan tidigare säsonger) på den allra sista säsongen. Men redan nu får vi lyckligtvis en liten smygtitt på vad vi kommer att få ta del av i början av juli.
 
I de nya bilderna får vi se hur karaktärerna i de olika sidoberättelserna är redo för avslutningen, som troligtvis (och förhoppningvis) kommer att börja knyta ihop de olika delarna till en riktigt stor och maffig säsongsfinal. Det bör dock påpekas att det finns en mindre spoiler i den sista bilden - och under alla bilderna går vi igenom mer i detalj exakt vad som avslöjats... men om du inte vill veta så får du helt enkelt skrolla försiktigt här nedan.
 
Netflix passar i samma veva på att bekräfta det exakta antalet minuter som de två sista avsnitten kommer att klocka in på. Det åttonde avsnittet kommer att vara 1 timma och 25 minuter medan säsongensfinalen blir hela 2 timmar och 20 minuter... och seriens skapare har i en tidigare intervju avslöjat att det sista avsnittet kommer att inkludera fler VFX-effekter än hela den tredje säsongen hade totalt över samtliga avsnitt då. 
 
 
I den sista bilden, precis här ovan, har uppmärksamma tittare redan varit snabba med att påpeka att Nancy Wheeler (Natalia Dyer, längst till vänster) uppenbarligen kommer att överleva cliffhangern mellan det sjunde och åttonde avsnittet för säsongen. I slutet av det sjunde avsnittet är det ju nämligen Nancy som hamnar i Vecnas våld och samtidigt får se hur han en gång i tiden var den lilla pojken Henry Creel (eller 001, som Eleven känner honom som).
 
Men med tanke på att Nancy nu finns med på en bild utanför the Upside Down, så lär hennes öde vara en av de första sakerna vi får reda på i nästa avsnitt... annars vore det ju lite klumpigt att man visar att hon överlevde mötet med Vecna.
 

Här är allt jag älskade och hatade i den nya "Stranger Things"-säsongen (och hur jag tror att säsongen kommer sluta!)

| 14 juni 2022 17:00 |