EXKLUSIVT

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

9 juni 2016 | 15:30

Trailerpremiär! "Stranger Things" kan bli sommarens bästa thriller-serie

Först på MovieZine: Kolla in den stämningsfulla och spännande trailern för Netflix nästa original-serie om jakten på en försvunnen pojke, med start den 15 juli.
Gillar du dina skräck-mysterium och slukande thrillers? Då bör du kolla in trailern för Netflix kommande original-serie "Stranger Things".

Den officiella handlingen lyder: "Stranger Things" är en kärleksförklaring till 80-talets filmer med övernaturliga inslag och handlar om en pojke som försvinner spårlöst. Medan vänner, familj och polisen söker svar dras de in i ett märkligt mysterium med topphemliga experiment, skrämmande övernaturliga krafter och en väldigt underlig liten flicka.


Man kastas rakt in i den stora konflikten: lille Will är borta och mamma Joyce går förtvivlat till polisen, som inte tar fallet på allvar. Det ser ut som att Will har brutit sig in någonstans där han inte ska vara. Med ödesdiger musik lämnar lill-pojken telefonen att dingla i huset när dörren är på väg att brytas upp och med skräck i blicken håller han upp ett gevär efter en flykt för sitt liv. Hela staden verkar leta efter honom och den underliga tjejen verkar veta mera. Mystiska tatueringar och figurer tyder på övernaturligheter och när den frågande rösten ringer ut, "kanske Will såg något han inte borde ha sett", kastas seriens titel i ansiktet på oss i blodigt rött med en sista maffig baston som faktiskt blåste iväg mig lite grann - och då är detta ändå inte en genre jag brukar dras till.

En av 90-talets största ungdomsidoler, Winona Ryder, gör come-back som den förtvivlade mamman och den försvunna pojken spelas av en nykomling, Noah Schnapp. I trailern får vi också se stadens polischef som spelas av David Harbour, som känns igen från "Quantum of Solace", bland annat.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

"Stranger Things" går att se på Netflix den 15 juli och släpper 8 stycken avsnitt på en timme vardera. Den är med andra ord perfekt som godnattsaga åtta kvällar den här sommaren, när sol och blommor känns för glättigt.

Dela gärna med dig av ditt intryck av trailern nedan!
| 9 juni 2016 15:30 |