Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 april 2018 | 20:00

Stort hemlighetsmakeri i väntan på ”Avengers: Infinity War”

Vi har sett 25 minuter ur den efterlängtade Marvel-filmen.
När ”Avengers: Infinity War” ska lanseras världen över är hemlighetsmakeriet större än någonsin. Enbart 25 minuter har visats för oss journalister som ska intervjua skådespelarna och regissörerna. Allt för att bevara överraskningarna och undvika spoilers. Regissören Joe Russo förklarar varför:

- Om folk ska investera tio år av sitt liv i detta stora experiment som är Marvels universum, så vill vi inte att någon ska förstöra slutet för dem. Vi såg till så att väldigt få vet handlingen. Vi skrev falska scener, vi delade ut falska manus. En del skådespelare kanske tror att de vet vad filmen handlar om, men det gör de inte.
 
 
Igår visades flera klipp ur filmen för press och fans i London, scener som gissningsvis kommer från filmens första akt. Avengers har splittrats, men Marvels hjältar sätts ihop i nya konstellationer när ett nytt hot närmar sig. En del reaktioner har redan publicerats i sociala medier, men i övrigt blev vi alla ombedda att inte gå in på detaljer.
 
Tydligt är iallafall att filmen förlitar sig på den välbekanta Marvel-humorn - med Tony Stark, Spider-Man, Star-Lord och Doctor Strange i en och samma film saknas det knappast lustigkurrar som kan kommentera på jordens undergång med glimten i ögat. Det kommer bli kul för fansen att se gamla och nyare hjältar möta varandra för första gången, och hur de fungerar ihop. I början ligger mycket fokus på karaktärerna, innan de mäktiga actionscenerna tar över senare i filmen.
 
 
Inte ens skådespelarna har sett mer än samma 25 minuter ur filmen. Jag fick möta bland andra Elizabeth Olsen (Scarlet Witch), Tom Hiddleston (Loki) och Paul Bettany (Vision) som alla tiger som muren om handlingen. Tom Holland (Spider-Man) pratar däremot gärna om filmens skurk:

- Thanos har en riktigt läskig agenda. Han vill få tag på Infinity-stenarna som har spridits ut genom MCU sedan början. Han vill samla dem alla för att kunna utplåna halva universum med en fingerknäpp. Det är upp till Avengers, Guardians of the Galaxy, T’Challa och hans folk från Wakanda att försöka stoppa honom, säger Holland till MovieZine.
 
 
Tio år och totalt nitton filmer har lett fram till den stora sammandrabbningen i ”Avengers: Infinity War”, onekligen årets största filmhändelse för alla som älskar bombastiska serietidningsfilmer. Vi kommer att publicera fler intervjuer här på MovieZine under de kommande veckorna.
 
”Avengers: Infinity War” släpps på bio den 25 april 2018. Hur är era förväntningar på filmen?
| 9 april 2018 20:00 |