Skribent

Alexander Kardelo

11 juni 2022 | 06:00

Stora planer när Disney fyller 100 år

Räkna med att både Pixar, Marvel och Lucasfilm slår på stora trumman när Disney firar jämnt. I september får vi veta mer.
Hösten 2023 är det 100 år sedan Disney Brothers Cartoon grundades av två bröder vid namn Walt och Roy O. Disney. Deras efternamn har sedan dess blivit synonymt med helmysig familjeunderhållning, banbrytande animation och sjungande prinsessor - samt världens kanske mest kända varumärke.
 
Idag heter bolaget The Walt Disney Company och vi kan tänka oss att de kommer fira riktigt stort när jubileet närmar sig. Deadline berättar att festligheterna börjar redan i höst: "Disney100 kickar igång på D23 Expo med en episk presentation" har filmstudion meddelat.
 
Det finns bland annat planer på en stor utställning som ska skildra företagets historia som öppnar i Philadelphia under nästa år. Vidare spekuleras det i att samtliga Disney-ägda företag som Disney+, Pixar, Marvel Studios och Lucasfilm kommer slå på stora trumman till 100-årsfirandet. I övrigt är detaljerna än så länge hemliga.
 
Men mycket mer kommer alltså att avslöjas under mässan D23 Expo som startar den 9 september.
| 11 juni 2022 06:00 |