Skribent

Anna Thunman Sköld

6 maj 2014 | 22:01

Stockholm i centrum för "100 Code"-inspelningarna

MovieZine fick en exklusiv rapport från första inspelningsdagen av "100 Code", av exekutive producenten Henrik Bastin.

På måndagen startade inspelningarna av den svensk-amerikanska kriminalserien "100 Code" i Stockholm. I huvudrollerna: Dominic Monaghan och Michael Nyqvist, som omaka mordutredare, förstnämnde en hetsporre utlånad från New York-polisen, sistnämnde en samvetsgrann och butter polisinspektör som förlorat gnistan. Sina olikheter till trots måste de samarbeta för att få fatt i en gäckande seriemördare som härjar i huvudstaden.

"100 Code" är en skapelse av Oscarbelönade (för "Crash", 2004) manusförfattaren och regissören Bobby Moresco och produceras av bland annat Fabrik Entertainment, Red Arrow International och SBS Discovery TV.

VD:n för Fabrik Entertainment, Henrik Bastin, var på plats på första inspelningsdagen, i egenskap av exekutiv producent för serien. För MovieZine berättar han om svordomar, målbilder och Dominics singelskap.

Hur är det att vara med första dagen? Hur är stämningen?

- Det är alltid spännande med en första inspelningsdag, men i detta fall extra mycket, för det tog nästan två år från att jag och Bobby Moresco pratade om idén första gången till att vi nu står vi här på ett soligt Kungsholmen i Stockholm och det är på riktigt. Det är grymt kul!

Henrik Bastin, exekutiv producent.

Var i Stockholm är det tänkt att "100 Code" ska spelas in?

- Över hela stan, innerstaden, skärgården och förorter - vi har en veckas inspelningar i New York men annars är det bara i Stockholm med omnejd!

Vad tycker Dominic Monaghan om Sverige så här långt? Lär Michael Nyqvist honom alla svenska svordomar han behöver?

- Dominic verkar älska Stockholm och Sverige so far. Vår och försommar i Stockholm är ju svårslaget och han är singel... Han lär sig en adekvat mängd svordomar och det är inte bara Micke som hjälper till...

Vad är ditt drömscenario för "100 Code"?

- Att göra en stark och gripande dramaserie som fungerar lika bra för en svensk publik som för internationell. Det är målet!

Läs också: Håll utkik efter "Lost"-stjärnan i helgen »

"100 Code" har premiär i Kanal 5 nästa år.

| 6 maj 2014 22:01 |