Film

Skribent

Anders Eklöf

22 juli 2021 | 18:11

Stjärnspäckat science fiction-drama i senaste trailern för "Dune"

Premiären av Denis Villeneuves tolkning av den klassiska science fiction-romanen "Dune" närmar sig med stormsteg.
Den 17 september har den efterlängtade adaptionen av Frank Herberts science fiction-roman "Dune" biopremiär i Sverige, som har skådespelare som Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Stellan Skarsgård och Zendaya i huvudrollerna. 
 
Nu har en första trailer släppts, som visar på både rejäl ökenaction och politiskt spel. 
 
 
Filmen handlar om Paul Atreides (Timothée Chalamet), som måste resa till den farliga planeten Arrakis för att säkra sin familjs och sitt folks framtid. Ett gäng skurkar ledda av den ondskefulla Baron Harkonnen (Stellan Skarsgård) kastas in i konflikten i jakt på planetens mest värdefulla råvara - ett ämne som kan låsa upp människans fulla potential. På andra sidan finns urinvånarna som kallas Fremen, som leds av Stilgar (Javier Bardem) och krigaren Chani (Zendaya).
 
 
Som regissör bakom science fiction-dramat har vi Denis Villeneuve, som bland annat har gjort "Blade Runner 2049" och "Arrival" tidigare. 
 
"Dune" har filmatiserats tidigare av ingen mindre än David Lynch ("Twin Peaks" och "Mulholland Drive") och Kyle MacLachlan i huvudrollen, som dock är ganska sågad. Innan dess höll kultregissören Alejandro Jodorowsky ("El Topo" och "The Holy Mountain") på med en filmatisering under tre år, som lades ner.
 
Förhoppningsvis går det bättre den här gången, när "Dune" har svensk biopremiär den 17 september.
 
Ser du fram emot "Dune"? Har du läst boken den är baserad på? 
| 22 juli 2021 18:11 |