Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 maj 2014 | 16:01

Stjärnspäckat i Kjell Sundvalls "I nöd eller lust"

Adam Pålsson, Ellen Bergström och Peter Magnusson gör sig redo för bröllopskomedi.

Gästlistan till Kjell Sundvalls skruvade bröllop börjar ta form. Peter Magnusson ("10 000 timmar"), Suzanne Reuter ("Svensson, Svensson") och Ellen Bergström ("Elsas värld") har några av rollerna. De får sällskap av bland andra Katarina Ewerlöf, Johan Ulveson, Adam Pålsson, Sten Ljungren och Claudia Galli Concha. 

MovieZine kan också berätta att Samuel Fröler och Michael Nyqvist medverkar i mindre roller.

"I nöd eller lust" är en bröllopskomedi där det mesta som kan gå fel, går fel. De som gillade svenska ensemblekomedin "Tomten är far till alla barnen" från 1999 lär känna igen sig: återigen regisserar Kjell Sundvall efter ett manus av Monica Rolfner.

- Det handlar om att hålla fasaden uppe. Till nästan vilket pris som helst. Om lögner och hemligheter som kommer i dagen. Om relationer som går sådär. Det är lite min grej. Jag tycker sånt är roligt, säger Monica Rolfner till MovieZine.

- Uppföljare? Ja. Det kan man väl säga i och med att det är samma personer bakom:. Men det är absolut inte en del 2! Det handlar om helt andra människor, de känner inte ens Tomtenissarna. Men de kanske har sett filmen...

Regissören hyllar i ett pressmeddelande manuset, som ger fantastiska situationer fyllda av absurda och komiska möjligheter:

- Monica Rolfners underbara scener och elaka repliker är en njutning att få vara med om att levandegöra och gestalta! Det här blir en väldigt rolig film, men där också skratten ibland kommer att fastna i halsen och locka till eftertanke, säger Kjell Sundvall.

Inspelningen av "I nöd eller lust" börjar i maj. Filmens premiär är satt till 27 februari 2015.

| 7 maj 2014 16:01 |