Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 januari 2013 | 15:01

Steven Spielbergs "Robopocalypse" på is

Filmbolaget drar i handbromsen - manuset håller inte måttet riktigt än.

En ny sci-fi/actionfilm från Steven Spielberg? Vi står först i kö! Men idag verkar det som att hans "Robopocalypse", med planerad biopremiär till 2014, får vänta. Enligt rapporter är man inte helt nöjd med Drew Goddards ("The Cabin in the Woods") manus till storfilmen:

- Projektet är för viktigt och manuset var inte redo. Det blir för dyrt att producera, Nu ska den tillbaka till ritbordet för att se vad som är möjligt, säger Spielbergs talesman Marvin Levy till THR.

Det låter snarare som att Goddards manus är för storslaget för DreamWorks, som hade hoppats komma undan med inte så mycket mer än 100 miljoner dollar på projektet. Klart är att "Robopocalypse" behöver poleras till lite innan Spielberg kan sätta igång kameran.

Här var vi rejält taggade på att se mannen bakom "A.I." och "Minority Report" återvända till science fiction-genren, men å andra sidan är det bara positivt att man inte hastar fram något halvdant. Chris Hemsworth, Anne Hathaway och Ben Whishaw är kopplade till "Robopocalypse" som vi hoppas få se inom inte alltför många år. Filmen bygger på Daniel H. Wilsons bok om mänsklighetens krig mot maskiner.

Undrar vad Spielberg ska lägga vantarna på nu i väntan? Mannen är ju trots allt känd för att kunna slänga ihop Oscarsvinnande eposer på ett halvår.

| 10 januari 2013 15:01 |