Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 juli 2022 | 08:37

Steven Spielbergs senaste regiprojekt är… en musikvideo

Vem behöver feta kameror och en bioduk när du kan filma med mobilen i en gymnastiksal?
Steven Spielberg, mannen bakom blockbusters som ”Jurassic Park” och ”Hajen”, har bytt karriärbana (om än tillfälligt). I början av juli regisserade han sin första musikvideo, och det är ett betydligt mer avskalat filmprojekt än han vanligtvis jobbar med.
 
Utrustad med bara en mobilkamera, en kontorsstol och lite hjälp av sin fru tog regissören över gympasalen på ett high school i New York för att spela in videon till ”Cannibal”. Det är den brittisk-amerikanske artisten Marcus Mumford från bandet Mumford & Sons som nu går solo, och kan skryta med att ha fått jobba med en Oscarsvinnande regissör. På Instagram berättar han mer om hur det gick till:
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Marcus Mumford (@marcusmumford)

 
”Söndagen 3 juli regisserade Steven Spielberg sin första musikvideo, i en tagning, med sin mobil. Kate Capshaw var vår allsmäktiga dolly grip. Jag är överväldigad av allas stöd och så tacksam att jag får dela med mig av musiken. Kate och Steven fattar den, och jag kan inte tacka dem tillräckligt.”
 
Även Mumford fick hjälp av sin hustru, en viss skådespelerska vid namn Carey Mulligan, som ställde upp för att sköta ljud och kostym.
 
Resultatet, en helt ny Steven Spielberg-film på 4 minuter, finns att beskåda nedan:
 
 
Vad tycker du om Spielbergs nya stil? Kommentera nedan.
| 19 juli 2022 08:37 |