Sundance

Skribent

Annika Andersson

21 januari 2024 | 18:00

Steven Soderberghs skräckfilm "Presence" får Sundance-publiken att lämna salongen

Sundance filmfestival firar för fullt sitt 40-årsjubileum med ett stjärnspäckat program - men när Steven Soderberghs “Presence” visades flydde publiken salongen: “Jag kan inte ta den här stressen.”
Sundance filmfestival pågår för fullt, och i år firar festivalen 40-årsjubileum. Programmet är stjärnspäckat med filmer som “Super/Man:The Christopher Reeves Story”, “A Real Pain” av och med Jesse Eisenberg, samt “Love Lies Bleeding” med Kristen Stewart, som även syns i “Love Me”.
 
Men när världspremiären av Steven Soderberghs “Presence“ visades, var skräckfaktorn såpass intensiv att några i publiken lämnade salongen. Enligt Variety viskades det i publiken att ”jag kan inte ta den här stressen”, men även skådespelarna skrämdes av berättelsen när de såg sig själva i filmen.
 
“Min kropp reagerar som om jag inte var med i filmen” sa en skakad Lucy Liu efter filmvisningen enligt samma artikel. Hon spelar mamman i familjen Payne, som flyttar in i ett nytt hus där de känner en obehaglig närvaro. Berättelsen är filmad ur spökets perspektiv, så att kameran är andeväsendet som rör sig genom huset.
 
Sundance pågår fram till den 28:e februari, med MovieZine på plats digitalt i år från och med den 24:e februari. Så håll utkik efter kommande filmtips - särskilt Norge sticker ut med ett par riktigt hypade filmer i programmet…
| 21 januari 2024 18:00 |