Serie

Skribent

Andreas Samuelson

15 juli 2022 | 15:00

Steve Carell är terapeut åt seriemördare i ”The Patient”

I trailern till den nya serien spelar Domhnall Gleeson en psykopat som kidnappar sin egen terapeut.
Från Joe Wiseberg och Joel Fields, två av skaparna av ”The Americans”, kommer den nya TV-serien i tio avsnitt. Carell spelar terapeuten Alan som går igenom en egen kris efter sin hustrus (Laura Niemi, ”This is Us”) död och sonens (Andrew Leeds, ”Barry”) avståndstagande. Men Alans senaste patient, Sam (Gleeson), visar sig ha ett extraordinärt problem - han är en psykotisk seriemördare. För att verkligen se till att Alan hjälper honom så kidnappar Sam sin terapeut för egna sessioner i en avlägsen stuga.
 
Det ser onekligen intressant och spännande ut. Med tanke på kvaliteten som hölls under ”The Americans” sex säsonger så har vi nog något binge-vänligt att se fram emot. Carell har ju bevisat sig som stadig dramatisk skådespelare flera gånger tidigare men det blir särskilt kul att se Gleeson (son till Brendan), mer känd för familjevänliga roller som ”Goodbye Christopher Robin” och ”Pelle Kanin”. Irländaren är tveklöst en talang att räkna med och vi ser fram emot att utforska hans mörkare sidor.
 
Andra medverkande är David Alan Grier, Linda Emond (”Succession”) och Alex Rich (”Genius”). Serien har premiär på FX den 30 augusti.
 
Se trailern här:
 
| 15 juli 2022 15:00 |