Film

Skribent

Alexander Dunerfors

21 november 2014 | 09:00

Mastodont-filmatisering av Stephen Kings "The Stand" väntar

Planerna för "Pestens tid" blev just ännu större: det kan bli hela fyra filmer.
I somras skrev vi att Josh Boone planerade att filma "Pestens tid" som en tretimmarsfilm. Det räckte inte för Warner Bros, som vill låta historien bre ut sig över hela fyra filmer. Och regissören har definitivt inget emot det. Det avslöjades i Kevin Smiths podcast i veckan.

- Jag hade ett manus som King älskade. De kom tillbaka och frågade: "Vill du göra flera filmer av det?" Jag sa: "Fuck yes!"… Så nu tror jag att vi kommer göra fyra filmer, säger Boone.

Boone slog igenom med tonårsdramat "Förr eller senare exploderar jag", och tog sedan över filmatiseringen av "The Stand" som gått igenom flera regissörer de senaste åren. 

Boone fortsätter: 

- Jag kan inte säga så mycket mer, men vi kommer att göra fyra filmer, av den högsta nivå du kan tänka dig. Vi ska ha en rollista som får folk att tappa hakan. Vi har redan nu några skådespelare ombord, som ingen vet om. Vi räknar med att börja jobba nästa år, kanske till våren. 

Enligt rykten nyligen är Matthew McConaughey en av dessa skådespelare som ska få oss att tappa hakan i "The Stand"-filmerna, i rollen som demoniske Randall Flagg. 

Stephen Kings "Pestens tid" är en episk domedagsvision där överlevare tar upp kampen mot det onda i en pesthärjad värld. Redan 2010 pratades det om en ny filmversion. "Pestens tid" är hittills mest känd för miniserien från 90-talet.
| 21 november 2014 09:00 |