Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

14 januari 2015 | 12:00

Stephen Kings "Mr. Mercedes" blir miniserie

Ännu en Stephen King-bok är på väg att bli dramatiserad, den här gången i händerna på "Ally McBeal"-skaparen David E. Kelley.
Kelley som ligger bakom populära TV-serier som "Advokaterna", "Boston Legal" och redan nämnda "Ally McBeal" har tackat ja till att skriva manus till projektet som Sonar Entertainment håller på att ta fram och som Jack Bender ska regissera. Bender har nyligen regisserat en annan King-produktion, TV-serien "Under the Dome", som Kanal 5 visar. 

King beskriver "Mr. Mercedes" som sin "första hårdkokta deckare" och den handlar om en psykopatisk massmördare och den nyligen pensionerade polisen som gör det till sin mission att fånga honom. "Mr. Mercedes" är första delen i en trilogi, den andra delen, "Finders Keepers", släpps nu i maj. 


- Det här är ett makalöst tillfälle att få skapa ett manus av ett grundmaterial som kommer från en av världens mest hyllade och etablerade författare, säger Kelley i ett pressuttalande som The Wrap tagit del av. 

- "Mr. Mercedes" är en fantastisk historia som kommer göra sig mycket bra i TV om jag inte klantar till det.

King säger i samma pressutskick:

- Jag har beundrat Jack Bender i åratal för det han gjort som regissör på både "Lost" och sen på "Under the Dome" där han verkligen fångade spänningsmomenten. Och David Kelley är oerhört begåvad. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med dem bägge. 

Inget är dock klart ännu om vilken kanal som kan tänkas köpa in serien. 
| 14 januari 2015 12:00 |