Serie

Skribent

Viktor Jerner

29 oktober 2017 | 15:00

Stenhårda Kingpin återvänder i tredje säsongen av "Daredevil"

Visst har ni saknat honom?
En av de absolut starkaste aspekterna med Netflix och Marvels streamingsuccé "Daredevil" var det faktum att Vincent D'Onofrio fullkomligt briljerade som titelkaraktärens nemesis Wilson Fisk, mer känd som Kingpin. Starka Marvel-skurkar växer inte direkt på träd (snarare tvärtom), men gänget bakom den här starka serien lyckades verkligen bygga en riktigt sympatisk och nyanserad motpol mot Matt Murdock (Charlie Cox).
 
Därför var det också en gnutta antiklimaktiskt att han bara fick några enstaka scener i den andra säsongen till förmån för ninja-organisationen The Hand och Jon Bernthals The Punisher. Båda de antagonistkrafterna tyckte jag var mestadels lyckade, men det betyder inte att de når D'Onofrios skyhöga nivå. I team up-serien "The Defenders" fick vi inte se honom över huvud taget, trots att Daredevil är grundbulten i det gänget.
 
Charlie Cox som Daredevil i Netflix-serien "Daredevil".  
 
Nu rapporterar dock Deadline om att allas vår Fisk kommer tillbaka i säsong tre av "Daredevil", vilket jag tycker bådar väldigt gott för fortsättningen av berättelsen. Serien får även en ny showrunner i Erik Olesen, som senaste jobbade som producent och manusförfattare för kritikerrosade "The Man in the High Castle". Som vi har rapporterat tidigare får vi dock vänta ett bra tag på det här, då den nya säsongen inte förväntas landa förrän någon gång under 2018. Innan dess håller vi tummarna för att novembers "The Punisher" levererar.
 

Hur hoppas ni på att berättelsen tas vidare i trejde säsongen av "Daredevil"? 

| 29 oktober 2017 15:00 |