Film

Skribent

Thomas Linnaeus

4 juli 2022 | 21:55

Stellan Skarsgård visas upp i kommande Star Wars-serien "Andor"

Den svenska Hollywood-favoriten är återigen med i en storproduktion, och denna gång är det just "Star Wars". Här nedan visas han upp för första gången.
Ett av de första spinoff-projekten efter att Disney tog över “Star Wars” var “Rogue One” från 2016. Här fick vi träffa karaktären Cassian Andor för första gången, och nu är det dags att även han får en egen serie på Disney+. Förutom Diego Luna i huvudrollen, kommer dessutom Stellan Skarsgård att medverka i serien, och Empire visar nu upp hans karaktär Luthen.
 
 
Efter “Star Wars: Celebration” öppnade seriens skapare, och mannen ansvarig för reshootsen i “Rogue One” - Tony Gilroy, upp sig om den kommande serien för Empire.

- Seriens omfattning är helt enorm. Regissörerna arbetar i block om tre avsnitt, så vi gjorde fyra block i säsong 1, med tre avsnitt vardera. Det inspelningsschemat ledde till en annorlunda struktur i säsong 2.
 
Med annorlunda struktur, menar Gilroy att serien kommer utspela sig under flera år. Regissören fortsätter:
 
- Vi tittade och sa,”Wow, det skulle vara riktigt intressant om vi kommer tillbaka, och vi använder varje block för att representera ett år. Vi kommer ett år närmare för varje block. Ur en narrativ synvinkel är det verkligen spännande att få jobba med något där man gör en fredag, lördag och söndag och sedan hoppar ett år.
 
Det ska bli spännande att se ett Star Wars-projekt som utspelar sig under flera år. Om jag får gissa har vi inte sett det innan. “Andor” har premiär på Disney+ den 31 augusti.
| 4 juli 2022 21:55 |