Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

14 maj 2016 | 16:00

Sverrir Gudnason och Shia LaBeouf i "Borg/McEnroe"

SF Studios gör film om tennislegendarerna.
SF Studios ska göra en film två av de största tennisspelarna som någonsin funnits; Borg och McEnroe. Sverrir Gudnason ("Monica Z") ska spela Björn Borg och Shia LaBeouf ("Transformers") kommer att ta rollern som hetlevrade John McEnroe. Rollen som Björn Borgs legendariske tränare Lennart ”Labbe” Bergelin görs av Stellan Skarsgård, som gör sin första svenska film på nästan tio år. 

Så här säger filmens producenter, Jon Nohrstedt och Fredrik Wikström Nicastro:

- Vi är otroligt glada och stolta över att vi nu ska filmatisera den här fantastiska berättelsen, som bygger på sanna händelser om två av vår tids största ikoner och deras rivalitet. Det är ett enormt ambitiöst filmprojekt och att internationella stjärnor såsom Shia La Beouf, Stellan Skarsgård tillsammans med Sverrir Gudnason är med i filmen är helt fantastiskt. Filmen är också ett första steg i SF Studios etablering att producera publika kvalitetsfilmer mot hela den internationella marknaden.

Regin kommer Janus Metz stå för, som tidigare gjort hyllade "Armadillo". Han säger:

- "Borg/McEnroe" är en oerhört stark historia som går på djupet hos två extremt dynamiska personligheter, som utspelas under en omvälvande tid i deras liv. Jag är mycket hedrad av att få möjligheten att levandegöra denna berättelse.

Inspelningen av filmen påbörjas nu i höst och beräknad biopremiär blir hösten 2017. 

Vad tror du om Gudnason och LaBeouf som Borg och McEnroe?
| 14 maj 2016 16:00 |