biotoppen

Skribent

Alexander Kardelo

3 oktober 2022 | 13:00

Stark öppningshelg för nya skräckfilmen "Smile"

Paramount kan le hela vägen till banken efter en otippat bra premiärhelg. Samtidigt riskerar komedin "Bros" att floppa.
Efter att september utsågs till den sämsta biomånaden på 25 år i USA, får iallafall oktober en någorlunda lovande start.
 
Nya rysaren "Smile" drog in 22 miljoner dollar under helgen, vilket blev den bästa premiären sedan "Bullet Train" i början av augusti. Filmen, som enbart kostade 17 miljoner att producera, har alltså redan spelat in sin budget enligt Box Office Mojo. Paramount lär vara nöjda med att de inte skickade "Smile" direkt till streaming som det först var tänkt.
 

"Bros" blev en besvikelse

 
Men i övrigt skapar den amerikanska biohelgen mest dystra miner. Helgens stora besvikelse blev romantiska komedin "Bros", med intäkter på knappt 5 miljoner dollar.
 
Romcoms är en utrotningshotad genre på bio och filmens hbtq-tema kan ha stoppat en del av publiken. Det tror iallafall komikern Billy Eichner som står bakom filmen:
 
"Trots fantastiska recensioner så ville inte straighta människor, speciellt i vissa delar av landet, komma och se "Bros". Det är en besvikelse men så är det" skriver han på Twitter och fortsätter: "Alla som inte är ett homofobiskt weirdo, gå och se filmen! Ni kommer få skitkul!"
 
 
"Bros" får svensk biopremiär i slutet av oktober. Den här helgen har vi bland annat Ruben Östlunds "Triangle of Sadness" och Cronenbergs "Crimes of the Future" att se fram emot.
| 3 oktober 2022 13:00 |