SPEL

Skribent

David Grundström

20 augusti 2017 | 15:07

"Starcraft Remastered" är nostalgi när den är som bäst

Moviezines spelskribent David Grundström har tagit en nostalgitripp till sina tonår med den upphottade versionen av "Starcraft".
När jag var 10 år gammal upptäckte jag "Starcraft" för första gången. Efter detta spelade jag Blizzards futuristiska strategispel ganska aktivt fram till mina sena tonår.
 
Jag blev aldrig särskilt bra på grundspelet, min mesta tid spenderades med spelets enspelarkampanj - där vi får följa kriget mellan de tre faktionerna: De mänskliga Terran, de teknologiskt avancerade Protoss och de instektsliknande Zerg. När jag inte spelade kampanjen så spelade jag specialgjorda banor online, kallade triggers, som exempelvis Tower Defence och banor inspirerade av "Starship Troopers".
 
 
Den 14:e Augusti släppte Blizzard till slut en upphottad version av sitt klassiska strategispel med titeln "Starcraft: Remastered" och jag har fått djupdyka tillbaka i det spelet jag spenderat kanske mest tid i någonsin (efter "World of Warcraft" som stulit otaliga timmar av mina tonår).
 
"Starcraft Remastered" är samma spel som jag känner igen och älskar, det som ändrats är upplösningen och karaktärsmodellerna. Istället för de pixliga klumpar jag aldrig riktigt kunde uttyda som liten är det skarpa och detaljrika modeller jag möts med. Några har ett helt annorlunda utseende för att matcha modellerna i uppföljaren "Starcraft 2".
 
 
Spelet är som jag minns det, kampanjen är fortfarande engagerande och att försöka spela spelet online är än idag, på grund av mitt dåliga strategisinne, omöjligt. Det bör nämnas att samma problem jag minns från originalversionen finns kvar när en spelar online. Det vill säga att matcher inte spelas på Blizzards servrar, utan en av de spelare du kör med agerar värd. Detta kan leda till mer lagg och pauser än vad du som spelare kanske är van vid idag.
 
När allt kommer till kritan är "Starcraft Remastered" en av de mest välkomna återutgivningarna jag spelat på länge. Det är tillräckligt gammalt, och tillräckligt uppdaterat, för att kännas aktuellt. Både för oss som spelade spelet när det begav sig, och för nykomna som vill prova på (och troligen frälsas) av denna bit av spelhistoria.
 
Blizzard glömmer inte sina gamla spel, läste du att de har släppt en uppdatering till det 15 år gamla "Warcraft 3"?
| 20 augusti 2017 15:07 |