EXKLUSIVT

Skribent

Mats Karlsson

25 september 2017 | 08:30

"Star Wars: Threads of Destiny" får uppföljare - som serietidning

Fanfilmen som har gjort succé på YouTube får en fortsättning.
För 3.5 år sedan släpptees den ambitiösa fanfilmen "Star Wars: Threads of Destiny" på YouTube och blev snabbt en tittarsuccé med 9.5 miljoner visningar. Upphovsmannen och regissören Rasmus Tirzitis berättar för MovieZine att han nu planerar en fortsättning.
 
- Threads of Destiny var alltid tänkt att vara kapitel 1 av 3. Intentionen var att vi skulle spela in uppföljaren under post-produktionen av "Threads of Destiny". Vi har skrivit flera manusversioner på Kapitel 2, skissat upp flera av miljöerna, men även scener, kostymer och tagit fram ett stort gäng storyboards. Jag har flera gånger tänkt tillbaka på manuset och suktat över konceptskisserna vi gjorde och tänkt - tänk om vi skulle köra och berätta fortsättningen.
 
 
- Att producera två filmer till skulle vara nästintill omöjligt, eftersom den första filmen tog 9 år att färdigställa. Efter ett enormt publikstöd och mail från fans varje vecka sedan filmen släpptes 2014 - frågande när uppföljaren skulle komma, har vi därför valt ett annat medium för att fortsätta äventyret. Vi kommer att göra en serietidning i fyra delar av historien i "Legacy of Darkness", för att fortsätta berättelsen om karaktärerna Arianna, Raven och Lord Siege.
 
 
Detta låter ju intressant, men hur kommer ni att finansiera och distribuera tidningarna?
 
- Detta kommer endast bli möjligt om fansen hjälper oss. Därför tar vi till Kickstarter för att frigöra de övriga inblandade. Serieprojektet som - om det är en succé bland fans, har vi planer på fler uppföljare än de första två som var tänkt - kan betraktas som fan fiction. Ingenting av det som göra kommer att säljas. Det vi behöver kickstarter till är för att få ihop pengar att kunna frigöra folk så de kan producera serien under ett par månader istället för ett par år. Det blir fyra nummer á 22 sidor, den fjärde på 30 sidor, av högklassig, fullkolorerad tidning.
 
Hur mycket pengar behöver du dra in via Kickstarter?
 
- 25.000 kronor räcker till att skapa digitala kopior av Legacy of Darkness tidning #1 och om kampanjen ger mer ekonomiskt stöd än 35.000 kronor trycks det hela i fysiskt format. 45.000 kronor ger fansen tidning #2, 55.000 kronor tidning #3 och 80.000 kronor tidning #4, den sista i serien. Över 100.000 kronor ger fansen även en 2-3 minuter lång fanfilm skapad ur manus till "Legacy of Darkness". Och slutligen ger 130.000 kronor mig möjligheten att gå vidare och börja producera "Seeds of Betrayal" i samma
serietidningsformat.
 
 
| 25 september 2017 08:30 |