Film

Skribent

Alexander Dunerfors

28 augusti 2015 | 09:00

"Star Wars: The Force Awakens" spås en rekordpremiär

Experterna tippar årets största film.
Det har på många sätt varit ett storslaget år för film. Flera blockbusters går bättre än förväntat och krossar biorekord - tre av årets filmer har hamnat i topp bland de mest framgångsrika någonsin

Men än är året inte slut, och många tippar att ett äventyr i en galax långt, långt borta kommer krossa dem alla. När ”Star Wars: The Force Awakens” har världspremiär 16 december förväntas den smälla till med tidernas största premiärhelg.

Hollywood har mängder av analytiker som räknar på såna här saker, och enligt Deadline förutspår man intäkter på otroliga 615 miljoner dollar, bara under den första helgen. 

Jämförelsevis drog den nuvarande rekordhållaren ”Jurassic World” in 524 miljoner under sin premiärhelg världen över. Dino-uppföljaren nådde miljardstrecket på rekordsnabba 13 dagar. Också det en bedrift som nya ”Star Wars” förväntas slå.

Är ”Star Wars: The Force Awakens” tidernas mest efterlängtade film? Det verkar onekligen så. Innan årets slut kommer siffrorna förhoppningsvis att bevisa det. 

Julhelgen 2015 bjuder inte på mycket motstånd, på amerikanska biografer är det enbart ”Kung Fu Panda 3” som tävlar om barnfamiljernas intresse. Här hemma går traditionellt sett den svenska julfilmen alltid bra, i år heter den ”En man som heter Ove”. 

Läs alla nyheter om "Star Wars: The Force Awakens"...

| 28 augusti 2015 09:00 |