Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

27 februari 2024 | 11:00

"Star Wars"-serien "The Acolyte" kommer hedra och utmana Kraften

I väntan på mer "Andor" verkar vi få en "Star Wars"-serie som matchar i mognad och intressant upplägg.
I kommande "Star Wars"-serien "The Acolyte" spelar Amandla Stenberg ("The Hunger Games", "Bodies, Bodies, Bodies") en tidigare padawan som återförenas med sin jedimästare (Lee Jung-jae), för att undersöka en serie brott. Händelserna utsplelar sig ungefär 100 år före originaltrilogin.
 
Mycket mer än så, och att episka jedistrider är att vänta, vet vi egentligen inte. Men i en intervju med C Magazine, som bland annat kretsar kring "The Acolyte" och hur hon fick rollen, kunde Amandla Stenberg åtminstone ge oss in inblick i hur tankarna går och vilka ämnen som kommer tacklas:
 
- I "Star Wars"-universumet är det en tid av stor fred, teoretiskt sett. Det är också en tid för en institution, och det är en tid då föreställningarna kring Kraften är väldigt strikta. Och jag tror att det vi försöker utforska i vår show är när en institution har en enkelspårig uppfattning om hur makt kan användas ... vi försöker ge många olika perspektiv och svar på den frågan. Tanken är att på något sätt hedra Star Wars och idéerna kring Kraften och samtidigt utmana dem, förhoppningsvis på ett harmoniskt sätt.
 
"The Acolyte" verkar ligga hyfsat nära "Andor" i stil och känsla. Förhoppningsvis gäller det även kvalitetsmässigt, för så här långt låter den nya serien oerhört lovande.
 
"The Acolyte" kommer släppas på Disney+ någon gång i sommar.
 
 
| 27 februari 2024 11:00 |