Skribent

Nader Ryan Pahlevani

9 april 2024 | 15:15

"Star Wars"-stjärnan försvarar blackface: "Skådespelare får göra vad de vill"

Billy Dee Williams gåt mot strömmen.
Blackface eller inte? Billy De Williams - mest känd för sin roll som Lando Calrissian i "Star Wars"-filmerna - tycker det borde vara accepterat för skådespelare att använda sig av blackface. 
 
Under en konversation på Bill Mahers "Club Random"-podcast återberättade Williams om gången han såg Laurence Olivier bära blackface i "Othello" från 1965:
 
- När han gjorde "Othello" så föll jag ihop av skratt. Han stack ut sin röv och gick runt putandes med röven, eftersom svarta personer oftast har stora rumpor. Jag tyckte det var hysteriskt. Jag älskade det, jag älskar sånt. 
 
När Maher kontrade med att skådespelare idag inte kan göra det eftersom det inte är accepterat svarade Williams: 
 
- Varför inte? Man borde kunna göra det. Om du är en skådespelare borde du kunna göra vad du vill göra. 
 
Maher frågade varför Williams anser att han levt och jobbat under en tid då han inte kunde ta roller som han borde ha kunnat ta. Williams svarar: 
 
- Poängen är att man inte går igenom sitt liv och tänker "jag är ett offer". Jag vägrar leva mitt liv och säga till världen att jag är förbannad. Jag tänker inte vara förbannad dygnet runt. 
 
Williams är just nu aktuell med sin biografi "What Have We Here? Portraits of a Life" som skildrar hans barndom och vägen till Broadway och senare Hollywood. 
 
Håller du med Williams? Kommentera nedan. 
| 9 april 2024 15:15 |