Serie

Skribent

Alexander Kardelo

26 april 2018 | 17:15

”Star Wars Resistance” på väg till Disney Channel

I den anime-inspirerade serien får vi bland annat möta Poe Dameron och Captain Phasma.
Populära "Star Wars: Rebels" sände nyss sitt sista avsnitt efter fyra säsonger. Men seriens skapare har ett nytt uppdrag i en galax långt, långt borta. Dave Filoni har påbörjat produktionen av en ny animerad serie, "Star Wars Resistance".
 
Variety skriver att handlingen utspelar sig före händelserna i "The Force Awakens". I centrum står Kazuda Xiono, en ung pilot som rekryteras av Motståndsrörelsen för att spionera på First Order. Kända karaktärer som dyker upp är bland andra BB-8, Poe Dameron och Captain Phasma - både  Oscar Isaac och Gwendoline Christie kommer att låna ut sina röster i gästrollerna.

Filoni berättar att idén bakom "Star Wars Resistance" kom ur hans fascination för piloterna som stred under Andra världskriget:

- Min farfar var pilot och min farbror flög och reparerade plan, så det har påverkat mig mycket. "Star Wars" har en lång historia av snabba race, och jag tror att vi har lyckats fånga den spänningen i en anime-inspirerad stil, vilket är något som hela teamet har velat göra länge.
 
"Star Wars Resistance" får premiär på Disney Channel och Disney XD i höst. Blir ni sugna på serien?
| 26 april 2018 17:15 |