Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 februari 2017 | 21:25

"Scary Movie"-skaparna gör slarvsylta av "Star Wars"

Jason Friedberg och Aaron Seltzer har parodier som ”Epic Movie” och ”Vampires Suck” på sitt samvete.
”I have a bad feeling about this…” 

Jason Friedberg och Aaron Seltzer, hjärnorna bakom några av 2000-talets mest plågsamma komedier, har siktet inställt på en galax långt, långt borta. Herrarna hotar med att skriva och regissera en ”Star Wars”-parodi i samma anda som deras tidigare mästerverk, bland annat ”Scary Movie”-filmerna och ”Meet the Spartans”.

Titeln? ”Star Worlds Episode XXXIVE=MC2: The Force Awakens The Last Jedi Who Went Rogue”.

Det finns självklart mycket att driva med när det kommer till ”Star Wars” enorma filmuniversum - ikoniska scener, episka strider, minnesvärda skurkar och klassiska oneliners. ”Family Guy” har redan fallit för frestelsen, och inte minst Mel Brooks i sköna ”Det våras för rymden” från 1987. 

Man kunde bara önska att filmskapare med lite mer finess gav sig på en av de mest älskade filmserierna. Friedberg och Seltzer har, med titlar som ”Epic Movie”, ”Disaster Movie” och ”Vampires Suck” på sitt samvete, inte riktigt visat sig värdiga ett sånt uppdrag.

Hur som helst: Hollywood Reporter skriver att inspelningen startar i höst, så ”Star Worlds” lär bli klar någon gång under 2018. 

Friedberg och Seltzer filmar just nu ”Who the F#@K Took My Daughter?” som driver med ”Taken”-filmerna. Deras senaste film, ”Fast & Furious”-parodin ”Superfast!” från 2015, nådde aldrig den svenska publiken - tack och lov?
| 8 februari 2017 21:25 |