Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 november 2021 | 08:30

"Star Wars" möter "Star Trek" på samma premiärdatum

Bioduken är inte stor nog för två gigantiska sci-fi-franchiser.
Kriget är igång! Paramount har just flyttat sin kommande "Star Trek"-film (i regi av "WandaVisions" Matt Shakman) från sommaren 2023 till den 22 december samma år. Kaxigt nog ställs den nu mot Star Wars-filmen "Rogue Squadron" som har samma premiärdatum, skriver Variety.

Kommer vi få se sci-fi-giganternas kamp om publiken julen 2023?

Nja, det är inte så troligt. Sannolikt kommer en av filmerna flytta på sig - ingen studio vill ha den typen av konkurrens, och filmer som riktar sig mot samma målgrupp brukar hållas med några veckors avstånd. Paramount räknar nog med att Disney flyttar på Patty Jenkins "Rogue Squadron" som enligt rapporter tidigare i veckan får svårt att hinna med den planerade inspelningen under 2022.

Men innan någon "Star"-franchise väjer undan för den andra kan vi iallafall tillfälligt roas åt att både "Rogue Squadron" och "Star Trek 4" just nu delar premiärdatum 22 december 2023.

Minns ni när det var tänkt att Keanu Reeves-filmerna "The Matrix Resurrections" och "John Wick 4" skulle släppas på samma dag? (Det blev förstås inget av det heller.)

En ny Star Wars eller en ny Star Trek - vilket ser du mest fram emot?
| 11 november 2021 08:30 |