Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 april 2019 | 09:00

"Star Wars: Knights of the Old Republic" kan bli film

Kathleen Kennedy pratar om Star Wars-filmernas framtid.
Lucasfilms VD Kathleen Kennedy håller i nyckeln till Star Wars framtid. Det är en framtid som vi ännu inte vet mycket om, förutom Episod IX - "The Rise of Skywalker" - som släpps i vinter samt den kommande tv-serien "The Mandalorian".

I en intervju med MTV News avslöjade Kennedy lite mer detaljer om vad som planeras, och man jobbar bland annat på "Knights of the Old Republic" - baserat på ett populärt tv-spel från 2003.

- Vi talar om den hela tiden. Vi utvecklar något just nu att titta på. Jag har ingen aning om var det platsar in. Vi måste vara försiktiga så att filmerna släpps i rätt takt. Det får inte kännas som för mycket "Star Wars". Vi kände efter med "Solo" om den gick att släppa två filmer på ett år, men vi tror inte det kommer att funka. Men vi tänker på många olika historier.
 
 
Det låter också som att Lucasfilm funderar på både nya spinoff-filmer och fler tv-serier de kommande åren:

- Det finns karaktärer som vi har skapat, särskilt i de tre senaste filmerna, som kan komma tillbaka i framtiden, säger Kathleen Kennedy.

- Vi har också stora möjligheter med Disney+ och kan kanske hitta mindre historier som passar där. Även om "The Mandalorian" är en riktigt stor serie. Så vi ser spännande potential.

Kennedy blev också tillfrågad om när kvinnliga regissörer kan kliva in i Star Wars universum. Hon påpekar att flera kvinnor står bakom kameran på "The Mandalorian" och den kommande tv-serien om Cassian Andor, samt att det blir deras "stora fokus" när de kommande tio årens filmer planeras.
 
 
Bara förra veckan sa Disneys VD Bob Iger att Star Wars-filmerna kommer ta en liten paus efter "The Rise of Skywalker", men det saknas inte stora planer och projekt under utveckling. Vi vet att David Benioff och D.B. Weiss skissar på nya Star Wars-filmer efter "Episod IX", och att Rian Johnson arbetar på en helt ny filmtrilogi.
| 17 april 2019 09:00 |