Film

Skribent

MovieZine

22 december 2018 | 11:00

”Star Wars: Episod IX” gör ett tidshopp

När trilogins avslutande del börjar har det gått ett år efter händelserna i ”The Last Jedi”.
Den sista filmen i ”Star Wars”-sagan är under inspelning, och enligt Empire är ett tidshopp att vänta. ”Episod IX” ska enligt rapporter ta vid ett år efter ”The Last Jedi”.

Sist vi såg rebellerna var de på flykt från Kylo Ren och The First Order. Luke Skywalkers uppoffring gav den rejält decimerade Resistance ett visst försprång. I ”Episod IX” får vi antagligen se hur de har samlat ihop sig för att kunna slå tillbaka en sista gång. Tidshoppet kommer också ge regissören J.J. Abrams en möjlighet att förklara varför prinsessan Leia (Carrie Fisher) inte längre är med.
 
Mycket står på spel för Abrams, efter ett kapitel som delade publiken. Regissören Rian Johnson gick nyligen ut och tackade fansen för deras åsikter och engagemang, men det finns fortfarande de som tycker att "The Last Jedi" har förstört filmserien för alltid.

I ”Star Wars: Episod IX” återser vi Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson och Kelly Marie Tran. Filmen får svensk premiär 18 december 2019.
| 22 december 2018 11:00 |