Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 december 2018 | 11:16

Ett år efter ”The Last Jedi”: Rian Johnson tackar Star Wars-fansen

"Att få höra från er och träffa så många av er har varit mitt livs upplevelse."
Det är nu ett år sedan ”Star Wars: The Last Jedi” gick upp på bio, och sällan har vi sett en film splittra publiken så mycket. Å ena sidan finns de som hyllar filmens storslagna scener och modiga val, å andra sidan känner sig många lurade då den struntar i flera av de löften som föregångaren ”The Force Awakens” gav publiken. Missnöjet har gått så pass långt att vissa kräver en remake.
 
 
Men regissören Rian Johnson verkar iallafall nöjd med fansens enorma gensvar. I ett inlägg på Twitter passar han på att tacka alla fantastiska, passionerande, stöttande, åsiktsfulla och respektfulla Star Wars-fans. "Att få höra från er och träffa så många av er har varit mitt livs upplevelse", skriver regissören.
 
 
Trots delade åsikter blev "The Last Jedi" förra årets mest framgångrika film, med över 1.3 miljarder dollar i biointäkter.
 
Star Wars-sagan kommer avslutas med ”Episod IX” som just nu spelas in i London, och går upp på bio i december 2019. Den här gången är J.J. Abrams tillbaks i registolen.
 
Rian Johnson gör just nu klart deckaren ”Knives Out” (på bio hösten 2019), och därefter ska han ge sig på en helt ny trilogi i Star Wars-galaxen.
| 16 december 2018 11:16 |