Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 juni 2018 | 09:15

Star Wars-fans kräver en remake på "The Last Jedi"

Till och med regissören Rian Johnson verkar stödja idén.
Vinterns Star Wars-film "The Last Jedi", det åttonde kapitlet i rymdserien, har delat fansen i två högljudda läger. Många har svårt att acceptera filmskaparnas val, där flera scener direkt går emot vad som planterades i föregångaren "The Force Awakens".
 
Några fans har gått så långt att de föreslår att själva finansiera en remake av filmen. I ett bisarrt inlägg på Twitter skriver de:

"Våra producenter erbjuder sig att täcka budgeten för att göra en remake på "The Last Jedi" och rädda Star Wars. Dela och sprid ordet för att låta Disney veta att ni vill ha det här! Det här är inte ett skämt, vi är redo för en dialog."
 
 
"Tro det eller ej, det finns folk i filmbranschen som är redo att lägga 200 miljoner dollar på en film", står det i ett annat inlägg.

Mer info hittas på sajten RemakeTheLastJedi.com, där de arga rebellerna påstår att de redan samlat in 60 miljoner dollar från fans. Pengar som kan gå raka vägen till Disney och Lucasfilm för att låta dem spela in filmen på nytt:

"Målet med kampanjen är att ge Disney en chans att hamna på rätt kurs igen med Star Wars-sagan. Fansen är splittrade och man har övergett kärnan i Star Wars."
 
Vi får nog ta kampanjen med en stor nypa salt så länge. Men i väntan på en kommentar från Disney eller Lucasfilm har Rian Johnson, regissören bakom "The Last Jedi", kommenterat på Twitter: "Please, please, please, låt det här bli verklighet!" Om det var menat med glimten i ögat, så framgår det inte:
 
 
Star Wars-tåget har stött på fler problem än besvikna fans. Vårens spinoff "Solo: A Star Wars Story" lyckades inte fånga publikens intresse, vilket lägger kommande spinoff-planer på is.
 
Vad tyckte ni om "The Last Jedi" - för eller emot en remake?
| 22 juni 2018 09:15 |