Film

Skribent

Jakob Åsell

2 augusti 2017 | 11:01

"Star Wars: Episod IX" får en ny manusförfattare

Produktionen behövde ett par nya ögon.
"Star Wars: Episod IX" skrivs om av en ny manusförfattare. Det är britten Jack Thorne som nyligen skrev den kommande Julia Roberts-filmen "Wonder" som står för omskrivningen. Colin Trevorrow, som fortfarande är kopplad till filmen som regissör, skrev det senaste manus-utkastet tillsammans med sin ständige manus-kollega Derek Connolly.
 
Men nu rapporterar. "The Hollywood Reporter" om att de båda fått lägga ifrån sig pennorna, till fömån för Jack Thorne då produktionen, enligt uppgift har behövt ett par nya nya ögon. Thorne har skrivit mängder av brittiska tv-serier såsom "Skins", "This is England"  och "Castoffs" Det är ännu oklart hur stora förändringar som kommer att ske i manuset.
 
Ännu är väldigt lite känt om storyn i "Episod IX" men som avslutande del i en triologi kan vi säkerligen vänta oss ett antal avslut på historie-trådar och karaktärs-bågar i sagan, även om Disney tänkt fortsätta producera "Star Wars"-filmer även efter Colin Trevorrows kapitel. Innan dess har dock Rian Johnsons "Star Wars: The Last Jedi" biopremiär den 13 december 2017.
 
Star Wars: Episod IX når biodukarna den 24 maj 2019.
 

Vidare läsning: Nej, Carrie Fisher ska inte medverka i ”Episod IX”

  
| 2 augusti 2017 11:01 |