Film

Skribent

Mats Karlsson

15 februari 2019 | 21:30

"Star Wars: Episod IX" är färdiginspelad

Den 18 december får vi se det färdiga resultatet.
För sex månader sedan startade J.J. Abrams inspelningarna av den emotsedda "Star Wars: Episod IX" och nu ikväll meddelar regissören att filmen är nu färdiginspelad.
 
 
Precis som det brukar vara med "Star Wars" och speciellt när Abrams sitter i registolen är få detaljer kända om filmen. Men vi har i alla fall en rollista, där många namn känns igen, men också en del nykomlingar i franchisen:
 
Star Wars-veteranerna representeras av Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels och Billy Dee Williams, men vi ser även Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Joonas Suotamo, Keri Russell och Matt Smith.
 
"Star Wars: Episod IX" är fortfarande en arbetstitel och när den officiella titeln kommer att presenteras återstår att se. Det kan dock dröja till Star Wars Celebration (11-16 april) innan den offentliggörs, om man vill köra på samma linje som man gjorde med det maffiga titelavslöjandet för "Revenge of the Sith".
 
Om 305 dagar (i skrivande stund) når "Star Wars: Episod IX" de svenska biograferna, som är ett av de första länderna filmen går upp i.
| 15 februari 2019 21:30 |