sponsrat

Skribent

Fredrik Adolvsson

19 november 2023 | 20:00

Black Friday-tips: "Star Trek: The Motion Picture" i magnifik samlarutgåva

William Shatner och Leonard Nimoy har aldrig sett bättre ut, när deras klassika karaktärer Kirk och Spock putsats upp i ett stjärnglans av 4K och ultra hd.
Artikeln innehåller sponsrade länkar. MovieZine tipsar om produkter och erbjudanden hos våra samarbetspartners.
 
 
"Star Trek: The Motion Picture" blev startskottet för en serie filmer av varierande kvalitet. Det var tänkt som en ny tv-serie, nästa fas i uppdraget som påbörjades med orginalserien, men "Star Treks" växande kultstatus och "Star Wars: A New Hopes" oväntade framgångar ledde till att man tänkte om. Manuset till det planerade pilotavsnittet blev istället den här långfilmen.
 
Filmen är en av orsakerna till varför det heter att "Star Trek"-filmer med jämna nummer alltid är bra och filmerna med ojämna nummer alltid är dåliga. Fast "Star Trek: The Motion Picture" har definitivt sina försvarare, speciellt med Director's Cut-versionen.
 
 
Vilket är precis vad som presenteras här, i den begränsade specialutgåva som fått undertiteln "The Complete Adventure Box". Lådan innehåller både regissörens klippning och bioversionen i hög och fin 4K-upplösning, och lite kul samlargrejer som till exempel ett brev från regissören Robert Wise.
 
 
| 19 november 2023 20:00 |