Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 mars 2014 | 11:01

Stan Lees 5 bästa cameos

En Marvelfilm känns aldrig helt komplett förrän den här välbekanta nunan skymtar förbi.

Är du ett fan av superhjältefilmer? Då har du Stan Lee att tacka för mycket. Under sina 91 levnadsår har han varit med om att skapa Fantastic Four, Hulken, Iron Man, X-Men och Spindelmannen, för att bara nämna några. Och nu på 2000-talet, när filmvärldens specialeffekter hunnit ikapp serietidningarnas livliga fantasi och biograferna spottar ur sig superhjälteäventyr, är han ofta med och ser till att allt går rätt till.

Det går sällan en Marvelfilm utan att Stan Lee dyker upp i en liten gästroll, bioaktuella "Captain America 2" är givetvis inget undantag. Här är hans fem bästa cameos:

5. Iron Man (2008)

En gammal mans våta dröm blir troligen sann när Lee får omge sig med vackra damer - här spelar han Playboykungen Hugh Hefner på en fest.

4. X-Men: The Last Stand (2006)

Märkliga saker kan hända när man bor granne med en telekinetisk mutant. Det får Stan Lee erfara, när unga Jean Grey får besök från Professor Xaviers skola.

3. Hulk (2003)

Dubbel nördgasm när Stan Lee återförenas med original-Hulken, Lou Ferrigno, i rollen som vakter.

2. Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer (2007)

Här spelar han sig själv på väg till ett superhjältebröllop, men det går inte riktigt som tänkt. (Klippet startar vid 2:30)

1. The Amazing Spider-Man (2012)

Troligen det längsta och definitivt det skönaste gästinhoppet av Stan Lee: som bibliotekarie på Peter Parkers skola, lyckligt omedveten om de två bråkstakarna som gör allt annat än håller tyst i biblioteket.

Kolla in fler Stan Lee-cameos här »

Vilken är din favorit? Kommentera nedan.

| 27 mars 2014 11:01 |