Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 november 2022 | 07:50

Stallone minns hatet mot Schwarzenegger: "Vi avskydde varann"

Sylvester Stallone öppnar upp om den bittra konkurrensen med Arnold Schwarzenegger under 1980-talet.
Idag är Arnold Schwarzenegger och Sylvester Stallone bästa vänner (om inte annat så bevisar den här Halloweenbilden det). Men så har det inte alltid varit, och den som växte upp under 80-talet minns kanske en stark rivalitet mellan två av biodukens största actionhjältar.
 
Stallone regerade i filmer som "Rocky" och "Rambo", medan Schwarzenegger blev stor tack vare "Conan" och "The Terminator". I ett årtionde var muskelknuttarna coolast i Hollywood - och bittra fiender som ofta slogs om samma roller.
 
- Vi ogillade varann verkligen. Vi var pionjärer i en ny genre för den tiden, och vi är båda väldigt tävlingsinriktade. Det hjälpte säkert, men vi var rivaler även utanför bioduken, och det är inte alls sunt, berättar Stallone för tidningen Forbes.
 
 
Sylvester Stallone, högaktuell i dramaserien "Tulsa King", berättade häromveckan hur Arnold lurade honom till att haffa huvudrollen i komedin "Stopp, annars skjuter morsan skarpt", som floppade på bio. Han gav mer detaljer i en brittisk tv-intervju nyligen:
 
- Ett tag kunde vi inte ens vara i samma galax samtidigt. Så mycket avskydde vi varann. Han är smart. Han kunde gå runt och hajpa en film, "jag kan knappt vänta på att få göra den", så att jag skulle bli intresserad. Sen insåg jag att det var en skitfilm. Och han bara skrattade.
 
- Jag behövde iallafall inte spela gravid i en film, Arnold. Så det är jämnt.
 
 
Vem har haft en bättre karriär - Schwarzenegger eller Stallone? Tyck till nedan.
| 15 november 2022 07:50 |