Serie

Skribent

Anders Eklöf

9 september 2022 | 10:30

"Squid Game"-skådis får huvudroll i Star Wars-serien "The Acolyte"

Den mörka sidan vaknar i tv-serien "The Acolyte", där "Squid Game"-skådespelaren Jung-Jae Lee spelar en av huvudrollerna.
En av de många kommande Star Wars-serierna på Disney+ är "The Acolyte", som utspelar sig 100 år innan "Star Wars: Episode 1 - Det mörka hotet" under High Republic-erans sista dagar – alltså långt innan någon av de kända karaktärerna lever.
 
Bakom serien ligger Leslye Headland ("Russian Doll" på Netflix), som är regissör, manusförfattare exekutiv producent och showrunner.
 
Vi vet sedan tidigare att Amandla Stenberg och Jodie Turner-Smith har roller i serien, men nu bekräftar sajten Deadline att även Jung-Jae Lee som är känd från Netflix-succén "Squid Game" får en av huvudrollerna.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
 
Den sydkoreanska skådespelaren har varit aktiv i branschen länge, men blev ett känt ansikte över hela världen när "Squid Game" blev ett enormt fenomen. Sedan dess har han vunnit en rad olika priser för sin insats. 
 
"The Acolyte" beskrivs som en thriller där vi kommer få se galaxens mörka hemligheter och mer av den mörka sidans krafter. En "acolyte" är i Star Wars-universumet en individ med kraften som lärt sig från mer erfarna Sith Lords.
 
Vi vet även att en andra säsong av "Squid Game" är på gång och att Jung-Jae Lee återvänder som karaktären Gi-hun. När "The Acolyte" har premiär är än så länge oklart. 
 
Innan dess har snart "Andor" premiär på Disney+ (21 september), som handlar om karaktären Cassian Andor från filmen "Rogue One" där han spelas av den mexikanska skådespelaren Diego Luna.
 
Vilken Star Wars-serie ser du fram emot allra mest?
| 9 september 2022 10:30 |