Serie

Skribent

Andreas Samuelson

8 augusti 2023 | 17:30

Will står i fokus när ”Stranger Things” kommer tillbaka med säsong 5

Slutet för den populära Netflix-serien börjar närma sig och nu avslöjar skaparna vad den femte och sista säsongen kommer fokusera på.
När vi sist lämnade ”Stranger Things”-gänget hade de för stunden besegrat skurken Vecna medan hemstaden Hawkins började förvandlas till sin egen Upside Down-version. Nu är det dags att knyta igen påsen när vi närmar oss femte och sista säsongen.
 
I en intervju med Variety berättar en av seriens skapare, Ross Duffer, vad - eller snarare vem - som kommer ta upp huvudfokus i kommande säsongen.
 
- Will är i centrum igen i fem. Denna känslomässiga resa för honom är vad vi känner förhoppningsvis kommer att knyta samman hela serien. Will är van vid att vara den unge, den introverta, den som skyddas. Så en del av hans resa, det är inte bara sexualitet – det är Will som växer upp till en ung man.
 
Det är alltså Will Byers (Noah Schnapp) vars kidnappning till Upside Down startade hela serien. Hans fortsatta psykiska länk med Upside Down och Vecna kommer sannolikt spela en större roll.
 
Men när den efterlängtade säsongen kommer är minst sagt osäkert med tanke på den pågående strejken.
 
- Skrivandet upphör inte när inspelningen börjar. Även om vi ser fram emot att börja produktionen med vår fantastiska skådespelare och team, så är det inte möjligt under denna strejk. Vi hoppas att en rättvis överenskommelse nås snart så att vi alla kan komma tillbaka till jobbet, skriver Duffer och hans medskapare/bror Mark Duffer på Twitter.
 
Vad ser du fram emot i sista säsongen av ”Stranger Things”?
| 8 augusti 2023 17:30 |