Film

Skribent

Viktor Jerner

22 april 2018 | 15:00

Senaste "Infinity War"-trailern kan innehålla en gigantisk spoiler

Marknadsföringen tycks avslöja att en av de största karaktärerna dör, men kan det verkligen stämma?
Nu när "Avengers: Infinity War" börjar närma sig med stormsteg gör Marvel allt i sin makt för att hålla spoilers så långt borta från biopubliken som möjligt. Bland annat har regissörerna Anthony och Joe Russo personligen gått ut och bett alla fans att hålla locket på när de väl får se filmen, för att så många som möjligt ska kunna uppleva överraskningarna innan de har läckt.
 
Därför känns det väldigt konstigt att en ny spansk trailer med vad som verkar vara en massiv spoiler har landat. Det är inte vad som visas i själva trailern som är problemet, utan titeln på trailern. Kan det verkligen vara så att Marvel har råkat tabba sig så brutalt eller rör det sig om någon form av skenmanöver? 
 
SPOILERVARNING för det som följer nedanför bilden!
 
 
 
Den första delen i samlingsklippet ovan heter alltså kort och gott "The End of Captain America" och vissa har tolkat det som en bekräftelse på att allas vår Steve Rogers (Chris Evans) kommer att dra sina sista andetag i filmen. Kan det till och med vara så att biten vi har sett i flera trailers, där han personligen kämpar mot Thanos (Josh Brolin) och tar tag i hans Infinity Gauntlet, är ögonblicket då han går under? 
 
Det skulle definitivt kunna vara så och personligen känner jag att sannolikheten för det är relativt hög. Främst tänker jag på hur både regissörerna och manusförfattarna bakom filmen har betonat flera gånger att vissa karaktärer kommer att dö, och eftersom Marvel inte vill offra sina nya förmågor som har fler filmer på gång ligger det äldre gardet i riskzonen. Antingen Tony Stark (Robert Downey Jr.) eller Rogers tror jag kommer möta sitt slut, alternativt båda två. Jag hoppas verkligen att det blir så, särskilt med tanke på att ett av de största problemen i MCU hittills har varit att döden knappt tycks existera. 
 
Den här trailern får mig dock att fundera lite över allt det där. Marvel känns för slipade för att låta något av den här magnituden läcka i en trailertitel, så eventuellt är det en lurig skenmanöver och något helt annat öde väntar för Rogers. Kanske är det snarare identiteten Captain America som "dör" om Rogers lägger dräkten på hyllan, eller så klarar han sig helt och hållet och får återvända i den ännu titellösa "Avengers 4".
 
Vad tror ni, har Marvel tabbat sig här eller lägger de medvetet ut villospår?
| 22 april 2018 15:00 |