Serie

Skribent

MovieZine

27 maj 2020 | 14:15

Spionserien "Alex Rider" visas på Viaplay i sommar

Den påkostade tonårsserien "Alex Rider" får svensk streamingpremiär den 5 juni - dagen efter världspremiären i Storbritannien.
Vi kan förvänta oss ett actionpackat tonårsdrama i juni när "Alex Rider" anländer till Viaplay.

Den påkostade serien handlar om MI6-agenten Alex Rider, som kallats för en "ung James Bond". Serien är baserad på böckerna med samma namn, skrivna av Anthony Horowitz, som tidigare har filmats som "Stormbreaker" med Alex Pettyfer år 2006.

Huvudrollerna i den här spionserien i åtta delar spelas av Otto Farrant ("Marcella"), Brenock O'Connor ("Game of Thrones"), Stephen Dillane ("Game of Thrones"), Vicky McClure ("Line of Duty") och Andrew Buchan ("The Crown").
 
Large cb802c0816f0c214acf0ce8892a1b59e alex rider 5ece594c691e9
 
Handlingen utspelar sig i Storbritannien och följer Alex Rider som precis får reda på att hans morbror Ian har blivit mördad. Detta är startskottet som förändrar världen för en annars helt vanlig tonåring. Det visar sig att Alex är mer än lämpad för livet som spion, då han utan sin vetskap blivit tränad sedan barnsben.

MI6 övertalar Alex att ta upp jakten på Ians mördare och Alex tar en ny identitet som för honom till en isolerad privatskola i de Franska Alperna, Point Blanc. Väl där får han reda på att studenterna är spelbrickor i en utstuderad plan av en Doktor Greif, en plan som Alex måste riskera sitt liv för att stoppa.
 
 
"Alex Rider" består av åtta avsnitt med svensk premiär på Viaplay den 5 juni, dagen efter världspremiären i Storbritannien. Sedan släpps ett avsnitt i veckan.
| 27 maj 2020 14:15 |