Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

14 januari 2016 | 16:00

Spike Lee visar oss Michael Jacksons väg från "Jackson 5" till fullständigt megafenomen

Ny dokumentär får snart premiär där alla från "The Weeknd" till Pharrell Williams snackar om "The King of Pop". Kolla in trailern här.
Den 25:e juni har det redan hunnit gå sju år sedan Michael Jackson gick bort, och sedan dess har vi fått se ett antal bra dokumentärer om popstjärnan. Ytterligare en får premiär under Sundance-festivalen nu i januari, och den här gången står ingen mindre än Spike Lee vid rodret. Han har valt att fokusera på Jacksons tidiga karriär fram till albumet "Off the Wall".

Kolla in trailern här:


Det är en tidsepok som inte dokumenterats så där övermåttans väl hittills, så det ska bli intressant att få ett nytt perspektiv på vad som egentligen formade Michael Jackson. Spike Lee har lyckats skramla ihop en diger skara medverkande, där inte bara artister som Pharrell Williams, The Weeknd och John Legend ingår, utan också Jacksons mamma och pappa, Katherine och Joe, samt två av hans bröder, Jackie och Marlon, uttalar sig.

Dokumentären beskrivs så här:

- Regissören Spike Lee har samlat ihop mängder av arkivfilm, intervjuer med nuvarande artister och även familjemedlemmar, samt Michaels egna ord för att kunna skapa en insiktsfull beskrivning av stjärnans tidiga resa mot stjärnorna. "Michael Jackson's Journey from Motown to Off the Wall" dokumenterar ett kapitel av hans karriär som sällan skärskådats och filmen låter publiken resa tillsammans med Michael från starten med Motown, via CBS-plattor och hans relation med den legendariske producenten Quincy Jones. Ett upplyst porträtt träder fram av hur en ärlig, passionerad och hårt arbetande pojke kunde bli "Kungen av pop".
| 14 januari 2016 16:00 |