Film

Skribent

Mats Karlsson

5 april 2018 | 20:30

Spielberg tänker äntligen ta "The Talisman" till bioduken

Efter 36 år i limbo, nu är tiden inne att filmatisera Stephen Kings bok.
Redan 1982 köpte Universal Studios ättigheterna till den då outgivna Stephen King-boken "The Talisman" och i höstas anlitades Josh Boone för att skriva manus och eventuellt regissera filmen. Men enligt Spielberg är det först nu som filmen faktiskt kan bli av, tack vare att författaren är hetare än någonsin i Hollywood.
 
- Universal köpte boken åt mig, men det var ingen option. Det var ett ren utförsäljning av boken. Jag har haft rättigheterna sedan 1982 och jag hoppas att filmen blir gjord de närmaste åren. Jag är inte ombord projektet som regissör, jag säger bara att det är något jag har velat se på bioduken i 35 år, säger Spielberg till EW.
 
Stephen King skrev "The Talisman" tillsammans med Peter Straub och handlar om tolvårige Jack Sawyer som befinner sig på ett ödsligt badhotell vid Atlantkusten tillsammans med sin döende mor. För att kunna rädda sin mamma måste han hämta den magiska Talismanen i den gåtfulla parallellvärlden Territorierna. Men Jack måste överlista de varulvar och andra monster som lurar längs vägen.
 
Trots många års vänskap mellan King och Spielberg har de bara lyckats samarbeta en enda gång, med tv-serien "Under the Dome". Så här säger Spielberg om det kommande samarbetet med "The Talisman":
 
- Jag känner att inom en snar framtid kommer det här bli vårt mest givande samarbete.
 
Vill ni se "The Talisman" på bioduken?
| 5 april 2018 20:30 |